OPZ - Veslački klub Trešnjevka
OPZ

Dakle, u subotu je održano Otvoreno prvenstvo Zagreba, gdje su nam se pridružili gosti iz Karlovca, Rijeke, Zadra, Omišlja i Osijeka. Vrijeme je bilo sunčano uz blagi mit.

Pa krenimo redom. Prvi su na stazu izašli dublovi juniora A Trucek-Vukovski i osvojili srebro, dok su Rupčić i Biloš osvojili 5. mjesto. Iza njih priliku za finale nije iskoristio seniorski dvojac Mašina-Bilić, zapeli su u kvalifikacijama. Žetvu medalja kod kadeta otvorio je  Boris Cesarec u skifu. Osvojio je broncu  s odlično odveslanih drugih 500 metara gdje je prestigao izravnog konkurenta. Njegovim stopama nastavio je i dubl, Cvijić-Davidović, koji su također osvojili broncu. Posada Stipanović-Matijević-Bulić-Buczyinski uzela je zlato,  a posada Lozo-Mandić-Radošević-Bijelić doveslala je do srebra. Irena Milardović nakon odlčinih kvalifikacija u izuzetno napetoj utrci osvojila je 3. mjesto  s pola dužine čamca iza pobjednice. Dubl kadetkinja Bjelanković-MIčuda osvojio je srebro. Dario Vračević osvojio je broncu  u skifu za mlađe juniore, ali time i nažalost završio ovu natjecateljsku sezonu. Jutros je, naime hospitaliziran u Klaićevoj bolnici s slomljenim palčanim kostima na obje ruke. Dubl mlađih juniora Vujčić-Stefanović  izborio je finale A i doveslao do 4. mjesta.  Doklestić-Begić-Ciglar-Pvalak u čevercu "bez" za mlađe juniore su uzeli zlato,dok su dečki u skulu u sastavu  Kabalin-Štefanac-Radinović-Cipek zauzeli 4. mjesto.  Dora Dragičević  u skifu za juniorke B morala je priznati suparnici iz Osijeka da je bolja i uzela je srebro, dok je Kušurin Iva zauzela posljednje mjesto u finalu A.  Kod seniora u skifovima Milošević nije uspio izboriti finale,Knežević je izborio finale B i osvojio tamo 5. mjesto, dok je Rubi pokazao mladostašima(četvorica u finalu) tko je najbrži i uzeo zlato.Dubl seniora Dermol-Bukić završili su trku na 5. mjestu. Junirski skifovi  Hartl i Krakić zauzeli su 1. i 2. mjesto, ali u B finalu, s dosta dobrim vremenom za A finale, pa ostaje žal radi kvalifikacija.  Ivanković-Bingula-Matas-Kubik u četvrecu skul za juniore su pobijedili posadu Jaruna i uzeli zlato. Juniroka Žana Krakić potvrdila je rezultat s daljinske i osvojila zlato, dok je Lucija Rubinjoni osvojila broncu  u istoj trci, dok je Sara Grgić osvojila 5. mjesto. Veterani Pero,Kalan,Danon i Riki uzeli su zlato u svojoj kategoriji u četvrecu "bez". Karla Milošević nakon izborenog finala spletom nesretnih okolnosti nije stigla na start istog tako da je ostala bez prilike da se uključi u borbu za medalje.

Kad se sve zbroji osvojeno je 5 ZLATA, 4 SREBRA i 5 BRONCI. 

Velike čestitke svima. Ovo je samo početak i to veoma lijepi špočetak za naš klub. Osima natjecateljskog dijela važno je spomenuti da jeMićo sjajno odradio dužnost službenog komentatora regate, Ana D.je podijelila medalje, Josip i Stjepan štopali su vremena na prolazima, Halki je odradio sudački dio posla, a Biba je štopala vremena.

I za kraj najava reprezentativne provjere koja će se održati idući vikend na Jarunu!!!

A našem Dariu želimo brz opravak!!!