Osvrt na daljinsku - Veslački klub Trešnjevka
Osvrt na daljinsku

Jučer su stigli rezultati, a danas prenosim komentar glavnog trenera, Krešimira Petrovića. 

Na daljinskoj je bilo preko 100 sudionika iz Karlovca, Pule i Zagreba. Iako je bilo sunčano, bilo bi mnogo lakše da je i vjetar bio slabiji. Također prije komentara rezultata zahvaljujemo se veslačkom klubu "Croatia" na posuđenom čamcu. Za Karlu smo posudili čamac, ali zbog nedostataka istih neki članovi kluba nisu mogli sudjelovati.

Pa idemo redom. Juniorka Žana Krakić svima je dala do znanja da misli ozbiljno i osvojila je prvo mjesto u JŽA, a naša seniroka Karla Milošević osvojila je brončano odličje u SŽ. Cure su zaradile same pohvale od trenera jer je u njihovo vrijeme vjetar bio najjači, kažu da se Jarun pjenio.

Kod juniora Trucek je "za lopticu" pobijedio Vukovskog i uzeo mu broncu, dok su Krakić i Hartl zauzeli 7., odnosno 8. mjesto. Dečkima svaka čast, a o rezultatima će se više reći nakon OPZ-a. Štajdohar se nije baš snašao na vjetru, kao i dvojac Matas, Bingula, te su dečki zauzeli posljednja mjesta, ali priliku za popravak imati će veoma brzo.

Seniorski dvojac Bilić, Mašina zauzeo je posljednje mjesto, ali trener je zadovoljan pokazanim jer je uočena pozitivna promjena u tehnici, a uz pomoć fizioterapeuta Igora su otklonjeni i njihovi problemi s leđima, jedina zabrinutost je postignuto vrijeme, ali treba uzeti u obzir da su dečki imali nešto manji broj kilometara na vodi, te da ih je napala bolest proteklih tjedan dana.

Rubi je odveslao odlično, osvojio je prvo mjesto u SMB, a iako ima manju kilometražu od reprezentativnog 4X i probleme s bolovima u pokosnicama zaostao je za Martinom Sinkovićem  minutu. U poretku seinora A zauzeo bi 6. mjesto iza četvreca i Vekića. Knežević se nije najbolje snašao u ovakim vremenskim (ne)prilikama, a Bukić je odveslao svoju prvu daljinsku. Matija Milošević zbog ozljede ruke nije mogao nastupiti kao i Nikša koji u ponedjeljak kreće s treninzima.

Za Damšu se nema što reći, još jednom je pokazao tko je najbrži, naravno zauzeo je prvo mjesto, a drugoplasiranog Valenta ostavio je 20 sekundi.

Dragičević Dora dojurila je do trećeg mjesta u JŽB, a najmlađi član veslačke obitelji Kušurin, Iva, doveslala je do šestog mjesta. Prateći njene probleme koji su je pratili tijekom zime, trener smatra da je ovo realan rezultat i da se samo ide naprijed.

Od muških ekipa mlađih juniora Dario i Stefica osvojili su prvo mjesto u kategoriji "dvojca bez" kormilara. Miha je u samcu osvojio sedmo mjesto. Dvojci na pariće Kabalin - Konrad, Cipek - Radinović, Lucić - Pavlak, osvojili su redom peto, šesto i deveto mjesto.

 

Po riječima trenera prvo mjesto u "dvojcu bez" za JMB, samcu SMA, SMB, JŽA, treće mjesto u samcu JŽB, SŽ, JMA govori da imamo odlične pojedince, koji nam daju (trenerima i ostalim pojedincima) daljnji motiv za još veći i bolji rad.